Veel ondernemers die dagelijks of wekelijks gebruik moeten maken van een koelwagen zijn erg veel geld kwijt aan het huren van een koelwagen. Zij vragen zich af of het verstandig is om een koelwagen aan te schaffen of te leasen in plaats van het huren van een koelwagen. Dit is een logische gedachte want het huren van een koelwagen kost erg veel geld en voor bedrijven is het enorm belangrijk om bepaalde kostenposten te verlagen. Daarom kan je hier meer informatie vinden over het aanschaffen, huren of het leasen van een koelwagen. 

 

Koelwagen huren 

Ondernemers die enkele keren per maand gebruik moeten maken van een koelwagen kunnen  het beste een koelwagen huren. Dit heeft er mee te maken dat dit goedkoper is omdat, wanneer de onderneming een koelwagen zou kopen, dan moet de onderneming ook kosten zoals de wegenbelasting en de verzekering van de koelwagen betalen. Deze kosten heb je niet als je ervoor kiest om een koelwagen te huren. Ook heb je geen kosten aan het onderhoud van de koelwagen aangezien de onderneming de koelwagen huurt. 

 

Koelwagen leasen of aanschaffen 

Voor ondernemers dagelijks of wekelijks gebruik moeten maken is het verstandig om eens te kijken naar het aanschaffen of leasen van een koelwagen. De kosten van het huren van een koelwagen zijn natuurlijk hoger dan die van het huren. Als jij een koelwagen aanschaft of gaat leasen dan moet je er wel rekening mee houden dat je allerlei bijkomende kosten hebt. Zo moet niet alleen de koelwagen afbetaald worden, maar ook moet de wegenbelasting, de verzekering en het onderhoud van de koelwagen betaald worden. Ook personeel dat voor jouw de koelwagen gaat besturen moet betaald worden. Dit zijn allerlei kosten waar jij zeker rekening mee moet houden als je een koelwagen wilt aanschaffen. 

 

Een koelwagen of een koelcontainer huren?

Als jouw bedrijf producten moet vervoeren, dan heb je vaak de keuze uit het huren van een koelwagen of het huren van een koelcontainer. Het is belangrijk om te weten wat het verschil is zodat je de juiste keuze kan maken. Als je een koelcontainer huren wilt, dan is dit vaak bedoeld voor de export naar verre landen. Een koelwagen wordt alleen gebruikt voor het vervoeren van vracht binnen Europa of binnen Nederland. Een koelcontainer of een koelwagen huren kan je het beste doen via een verhuurbedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuren van koelcontainers en koelwagens.