Kleding is iets lastigs. Het is heel subjectief, het is in feite zelfs het meest subjectieve waar je het over kunt hebben. Tuurlijk, er zijn trends. Maar wat iemand mooi vindt, dat is helemaal aan hem of haar zelf. Gelukkig hebben wij wel een beetje verstand van kleding en fashion en willen we die kennis graag een beetje aan je overdragen. We willen dat in deze blog doen door je te vertellen hoe je een mooie outfit maakt. Dit is helemaal niet zo heel moeilijk, maar je moet wel weten hoe je dit doet. We gaan je daarmee helpen door je een aantal tips te geven. Deze tips komen tot uiting in een zeer concrete en simpele vorm, waardoor je ze vrijwel direct kunt implementeren in je dagelijkse leven. Klaar om er goed uit te zien? Lees dan snel verder!

Stijl

Allereerst willen beginnen met, volgens ons, het belangrijkste; de stijl. De stijl van je kleding is een bepaald ‘segment’, een categorie, waar je onder valt met je kleding. Je hoeft dit natuurlijk niet te doen, maar het maakt het wel makkelijker om een outfit te kiezen. Als je een stijl hebt en je bent er achter gekomen welke dat is, dan kun je deze stap overslaan. Zo niet, lees dan even verder. Als je geen stijl hebt, moet je erachter komen welke je wil. Zoek eens op internet wat dingen op en kijk ook naar je wensen. Op basis van je stijl, wensen en levensstijl kun je namelijk vrij gemakkelijk nieuwe kledingstukken uitzoeken. Ben je fan van sportiviteit, hecht je veel waarde aan comfort en heb je een actieve levensstijl? Kijk dan eens naar Black Bananas bijvoorbeeld. Ook Black Bananas kids is beschikbaar, voor kinderen geldt dus hetzelfde! 

Gelegenheid

Ook de gelegenheid is van belang voor je outfit. Je kunt nog zo’n fan zijn van formele kledingstukken en klassieke stijlen, als je naar de voetbaltraining van je zoontje gaat kun je beter een Black Bananas trainingspak aantrekken! Het afstemmen van je kleding op de gelegenheid is dus zeker niet teveel gevraagd. 

Kleuren

Daarnaast zijn de kleuren zeer belangrijk. Zorg dat, als je dezelfde tinten draagt, het echt dezelfde kleuren zijn. Een iets donkerder blauw op donkerblauw is bijvoorbeeld écht geen stijl. Probeer dit eigenlijk gewoon te vermijden en verschillende kleurencombinaties te dragen.