Wanneer jij een kentekenplaat nodig hebt, is het wel zo fijn als je weet hoe dit moet en wat er bij komt kijken. Je kunt een kentekenplaat nodig hebben omdat je de oude verloren bent of deze gestolen is. Ook is het in sommige gevallen zo dat je een kenteken wilt met specifieke getallen of letters. In dit geval zul je vaak wel naar een ander bedrijf moeten dan voor een standaard kentekenplaat. Kentekenplaten zijn vaak erg duur en je kunt er niet zomaar aan komen. Het is namelijk een product waar een hoop dingen bij komen kijken. Zo moet de overheid bijvoorbeeld op basis van een kentekenplaat kunnen zeggen wie er in de auto zit. In dit artikel kun je meer vinden over hoe je aan een kentekenplaat komt.

 

Wat te doen als je een kentekenplaat kwijt bent?

Als jij op dit moment niet in bezit bent van een kentekenplaat, is het van belang dat je het desbetreffende voertuig niet meer gebruikt. Wanneer je ervoor kiest om dit toch te doen, ben je op en illegale manier bezig en loop je het risico om hier een boete voor te krijgen. In het geval dat je niet kunt wachten op een nieuw kenteken, is het nodig de politie te benaderen. Er zijn namelijk een aantal uitzondering waarbij je ervoor kunt zorgen dat er een uitzondering wordt gemaakt. Als je kentekenplaat is gestolen, is het nodig om dit aan te geven. In dit geval kun je namelijk in de problemen komen als er iets gebeurt in een auto met jouw kentekenplaat op de auto.

 

Het bestellen van een nieuwe kentekenplaat

Je kunt een kentekenplaten bestellen op een aantal verschillende plekken in Nederland. Wel is het hierbij van belang dat je er goed op let of het een RDW erkende kentekenplaat fabriek is. Je kunt hier achter komen door op de RDW-locatiewijzer te kijken. Wanneer je een nieuwe kentekenplaat nodig hebt, zul je hoe dan ook twee nieuwe kentekenplaten moeten kopen. Je hebt er namelijk een nodig voor aan de voor- en achterkant van de auto. Om een kentekenplaat te kunnen komen zul je moeten kunnen aantonen wie je bent door middel van een legitimatie. Ook zul je moeten aantonen dat de auto op jouw naam staat. Wanneer dit is gelukt, zul je de prijs van de kentekenplaten moeten betalen en zul je een duplicaatcode ontvangen. Dit is het cijfer dat staat vermeld op de kentekenplaat.