Heb jij het gevoel dat je wel wat meer pit kunt gebruiken in de slaapkamer? Is je libido niet meer wat het geweest is en wil je daar graag wat aan doen? In dit artikel lees je drie tips die je direct kunt inzetten om meer zin in seks te krijgen. Want laten we eerlijk zijn, er is niets fijners dan intiem zijn met je partner. Seks verbindt namelijk enorm, en als je minder vaak zin hebt dan je partner kan dat best een flink effect hebben op je relatie. Met deze drie tips kun je daar een einde aan maken, en voortaan zelf ook meer genieten tussen te lakens.

Elimineer stress

Je zou denken dat dit nogal een inkoppertje is, maar niets is minder waar. Met stress bedoelen we namelijk dat mensen het moeilijk vinden om dingen los te laten. Ben jij zo iemand die in bed nog nadenkt over iets wat er op je werk is gebeurt? Blijf je maar doormalen over een fout die je een paar dagen eerder hebt gemaakt? Of kun je niet vergeten dat je partner en jij vorige week ruzie hebben gemaakt? Hoe meer je leert dat het leven nu eenmaal niet altijd perfect is en dat de dingen goed zijn zoals ze zijn, hoe meer je je kunt ontspannen in bed. En dat heeft zeker een positief effect op je libido.

Ga sporten

Je zou niet denken dat actief zijn helpt om meer zin te krijgen in seks. Het is echter bewezen dat mensen die regelmatig aan lichaamsbeweging doen over het algemeen meer zin hebben in seks. Dit komt doordat je als je sport allerlei gelukshormonen aanmaakt. Deze maken je niet alleen ontspannen, maar zorgen er ook voor dat je sneller opgewonden wordt. Bovendien voelen de meeste mensen zich een stuk sexyer als ze er fysiek aantrekkelijker uitzien. Het moge duidelijk zijn dat sporten daar een flinke bijdrage in kan leveren.

Supplementen die je libido kunnen ondersteunen

Een makkelijke manier om je libido een handje te helpen is door de juiste supplementen te slikken. Er zijn namelijk een aantal voedingsstoffen die bekend staan om hun positieve werking op het libido. Hoewel de werking natuurlijk niet gegarandeerd kan worden (elk mens is immers anders), is het zeker het proberen waard om een paar weken lang dagelijks een maca supplement te slikken. Daarnaast kan ook mucuna pruriens voor een spannender seksleven zorgen. Voor beide supplementen geldt echter dat iedereen er anders op kan reageren, en dat je nooit de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mag overschrijden.