Mason Garments is een luxe schoenenmerk dat in 2012 werd opgericht in Amsterdam, Nederland. Het merk staat bekend om zijn high-end sneakers, die ontworpen zijn om zowel stijlvol als comfortabel te zijn. Mason Garments staat bekend om zijn oog voor detail, hoogwaardige materialen en innovatieve ontwerpen, waardoor het zich goed onderscheidt in een drukke markt. 

De oprichter van Mason Garments, Rendi Aditia, groeide op in Indonesië en verhuisde naar Nederland om modeontwerp te studeren. Nadat hij voor verschillende grote modemerken had gewerkt, besloot Aditia zijn eigen schoenenbedrijf te beginnen. Hij noemde het merk naar zijn grootvader, die schoenmaker was, en wilde een schoenenlijn creëren die traditioneel vakmanschap combineert met modern design. 

Sneakers

De kenmerkende sneakers van Mason Garments hebben strakke lijnen, gedurfde kleuren en unieke materialen, waaronder pythonhuid, suède en leer. De aandacht van het merk voor detail is te zien in de ingewikkelde stiksels en aangepaste hardware die elke schoen sieren. De sneakers van Mason Garments worden in Italië gemaakt door vakmensen die trots zijn op hun vak, zodat elk paar schoenen van de hoogste kwaliteit is.

Naast de klassieke sneaker ontwerpen, heeft Mason Garments ook limited edition samenwerkingen  uitgebracht met andere high-end merken en ontwerpers, waaronder Barneys New York, The Sartorialist en Missoni. Deze samenwerkingen hebben bijgedragen aan de reputatie van Mason Garments als een luxe merk dat in de voorhoede van sneakerontwerp staat.

Mason Garments heren heeft zijn productaanbod ook uitgebreid met accessoires zoals hoeden, tassen en sokken. De accessoires van het merk hebben dezelfde aandacht voor details en hoogwaardige materialen als de sneakers, en zijn ontworpen om zowel stijlvol als functioneel te zijn.

Een beter toekomst

Een van de sleutels tot het succes van Mason Garments is het streven naar duurzaamheid. Het merk gebruikt milieuvriendelijke materialen en verpakkingen, en heeft een aantal initiatieven genomen om zijn CO2-voetafdruk te verkleinen. Mason Garments is ook toegewijd aan het teruggeven aan de gemeenschap, en heeft samengewerkt met verschillende liefdadigheidsorganisaties om import te ondersteunen. 

Mason Garments dames is een luxe schoenenmerk dat naam heeft gemaakt in de wereld van high-end sneakers. Met zijn oog voor detail, hoogwaardige materialen en innovatieve ontwerpen is het merk een favoriet geworden onder modebewuste consumenten die zowel stijl als comfort waarderen. De inzet van Mason Garments voor duurzaamheid en het teruggeven aan de gemeenschap heeft ook geholpen om zich te onderscheiden in een drukke markt, waardoor het merk een goede plaats heeft verworven als een van de beste luxe sneakermerken ter wereld.