Er zijn verschillende manieren om je huis te verduurzamen. Denk dan, bijvoorbeeld, aan het plaatsen van dakisolatie. Warmte stijgt en dus is dakisolatie de eerste stap. Ook kun je driedubbel glas aanbrengen en zonnepanelen plaatsen. Maar vergeet je dan niet iets? Heb je altijd koude voeten en heb je het idee dat de wind om je enkels waait als je door je woonkamer loopt? Dan wordt het tijd om eens te kijken naar vloerisolatie. Heb je nog een houten ondervloer in je huis, dan is de kans groot dat er nog niets is gedaan aan vloerisolatie. Tijd dus om dat zelf even aan te pakken.

Zelf vloerisolatie aanbrengen of het laten doen?

Je kunt zelf het een en ander doen om je vloer te isoleren, maar of dat een echt doeltreffende oplossing is, dat zal moeten blijken. Je kunt de vloerisolatie beter overlaten aan de professionals. Denk dan bijvoorbeeld aan de mensen van Tonzon. Zij hebben een speciale manier ontwikkeld om je vloer en de daaronder liggende kruipruimte echt goed te isoleren. Vloerisolatie door middel van luchtzakken heeft veel voordelen. Zo wordt de lucht in de luchtzakken goed warm en houden de luchtzakken de warmte ook vast. Je krijgt geen extra last van stof en huisstofmijt en je hebt er verder geen omkijken naar.

Hoe zit het met het vocht in de kruipruimte?

Veel kruipruimtes zijn vochtig of zelfs nat. Dat komt, natuurlijk, door het grondwater maar ook doordat er geen ventilatie plaatsvindt in de kruipruimte. Het is belangrijk om dat vocht ook goed aan te pakken. De professionals van Tonzon kunnen je hierin goed adviseren. Zij komen ook met concrete oplossingen. Zo wordt een speciaal bodemfolie aangebracht voor de vloerisolatie wordt geïnstalleerd. Je hebt dan geen last meer van vocht in de kruipruimte en de kans op schimmels in huis neemt ook flink af.

Isoleren kan je veel geld besparen

Natuurlijk moet je even investeren om je huis goed te kunnen isoleren, maar het is een investering die zichzelf weer terugbetaalt. Door goed te isoleren zorg je ervoor dat je minder gas en elektriciteit verbruikt en dat zorgt er dan weer voor dat je energierekening een stuk lager wordt. Zeker nu de energieprijzen zo hoog zijn is het de investering waard. Maar het isoleren is ook beter voor het milieu. Je hoeft minder te stoken en dus komen er minder schadelijke stoffen in de lucht. Vloerisolatie, dakisolatie, muurisolatie, ze zijn allemaal goed op twee manieren.