Nederland is een land waar gemiddeld meer wordt gefietst dan in elk ander land. De kans is dan ook groot dat jij zelf thuis wel een fiets hebt staan. Als jij een nieuwe fiets nodig hebt, zijn er een hoop verschillende opties met zo elk hun eigen voordelen. Wat voor fiets het beste bij jou past, is voornamelijk afhankelijk van de momenten waarop jij deze wilt gaan gebruiken. In dit artikel kun je wat meer vinden over wat voor soorten fietsen er nou eigenlijk allemaal zijn en waar je op moet letten bij het kopen ervan.

 

De verschillende soorten fietsen waar je uit kunt kiezen

Door de jaren heen zijn er een hoop verschillende soorten fietsen op de markt gekomen. Je kunt onder andere kiezen uit stadsfietsen, een elektrische fiets en mountainbike fietsen. De fietsen verschillen voornamelijk in de bouw en de ondergrond waarvoor ze gemaakt zijn. Je kunt met de sportfietsen makkelijker hoge snelheden behalen, maar de wielen zijn hierbij gevoelig en je kunt een stuk lastiger op andere ondergronden dan asfalt rijden. Als je kiest voor een elektrische fiets, kun je langere afstanden fietsen zonder teveel inspanning te leveren. Deze fietsen worden namelijk aangedreven door elektriciteit. Je kunt met deze fietsen hogere snelheden behalen en de fietsen zijn voornamelijk ideaal voor als je lichaam al wat ouder wordt. Op deze manier kun je namelijk toch in beweging blijven en genieten van de buitenlucht. Ook wanneer jij dagelijks lange afstanden moet fietsen, kan een elektrische fiets je een hoop tijd besparen. Wanneer jij kinderen hebt en deze moet vervoeren kan het ook aantrekkelijk zijn om voor een bakfiets of elektrische bakfiets te kiezen.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een fiets?

Naast het kiezen van een soort fiets zijn er ook nog een aantal andere dingen waar je op moet letten. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat de hoogte van je fiets goed bij je lengte past. Wanneer jij niet goed bij de grond kunt, kan dit ervoor zorgen dat jij in gevaarlijke situaties beland. Ook is het verstandig om te kijken naar het merk fiets. Je hebt een hoop verschillende merken en niet elk merk verkoopt dezelfde kwaliteit fietsen. Het kopen van een duurdere fiets lijkt misschien niet altijd even aantrekkelijk, maar vaak is het zo dat je met deze fietsen een stuk langer kunt doen. Op deze manier zul jij per jaar toch minder kwijt zijn aan een fiets.