Jij gaat een deel van je huis renoveren! Of, misschien… een volledig nieuw huis laten bouwen? Wat het ook is, jij hebt behoefte aan één of meerdere graafmachines, en dus aan machinaal graven. Maar mag dat eigenlijk zomaar, met grote graafmachines aan de slag in je tuin en/of op je bouwterrein? Door een Klic melding aanvragen met de Klic-App wel! Maar wat zijn de Klic melding kosten? En hoe pak je zo’n project eigenlijk aan? 

De Klic-App voor dummies 

Eerst even het praktische deel, want je vraagt je nu waarschijnlijk wel af wat de Klic-App überhaupt doet. De Klic-App is ontwikkeld voor ‘problemen’ zoals hierboven beschreven; gevallen waarin machinaal graven nodig is, maar je eigenlijk geen tijd en/of behoefte en/of zin hebt in bureaucratische rompslomp. Daarvoor is er de Klic-App; in deze app heb je niet alleen al je documentatie altijd bij de hand zodra je deze invoert (en hoef je dus de papieren niet meer bij de hand te hebben, enkel de app en daarmee de gescande documenten) maar ook nog eens met één klik voldaan aan je wettelijke verplichtingen. Plus, in 95% van de gevallen wordt je aanvraag binnen 24 uur behandeld. Zo heb je dus geen problemen met langgerekte bureaucratie en kan je alles netjes afhandelen. 

De bouwplannen 

Dus, je hebt met de handige Klic-App een graafmelding gemaakt en die is goedgekeurd, je hebt al je vergunningen, al je documentatie bij de hand, kortom; je kan beginnen. Maar hoe begin je nu de renovatie van je huis, of de bouw van een compleet nieuwe woning? Het allereerste om voor elkaar te krijgen, misschien zelfs nog voordat je een machinale graafmelding maakt, is een plan. Dat klinkt wellicht logisch, maar het is het écht waard om hier ook flink wat tijd aan te besteden. Zo zorg je ervoor dat je goed voorbereid en secuur te werk gaat. Denk dus rustig na en roep de hulp in van een architect; een professional zoals dat snapt nog beter hoe je de behoeftes die jij van je huis hebt, moet vertalen naar daadwerkelijke plannen. Want met een goed bouwplan weet je ook hoeveel vergunningen je moet aanvragen via de Klic-App. Win-win!

 

Dus, of je nu een huis gaat verbouwen of een compleet nieuwbouwproject begint; maak een goed plan en vraag vervolgens alle vergunningen met een paar klikken aan via de Klic-App. Veel succes, en bouw ze!