Gezelligheid en warmte; dát wil jij graag in je huisje. Van je woonkamer tot je slaapkamer wil je dat alles een huiselijkheid uitstraalt die het nu, in de catalogus-staat waarin het verkeert, simpelweg nog niet doet. Hoe krijg je dat nu voor elkaar? Is dat een kwestie van gaskachels shoppen tot je erbij neervalt, van een paar sierkussentjes, of zit het dieper dan dat? Lees gauw mee en verander jouw huis in een thuis!

Oost, West…

Het allerbelangrijkst is dat je je beseft dat het jouw thuis moet worden. Iets wat voor iemand of voor meerdere mensen als thuis voelt, kan voor iemand anders heel anders aanvoelen. Gezelligheid is subjectief, al zijn er wel een paar universele dingetjes (zoals sierkussentjes en gaskachels) die een kamer een voller en warmer gevoel geven. Maar, voordat we het over die universele dingetjes gaat hebben, eerst de vraag: wat is thuis voor jou? Denk aan alle plekken waar je je thuis hebt gevoeld. Wat hadden die plekken met elkaar gemeen? Waren dat hele traditioneel huiselijke, warme plekken, vol warme kleuren en zacht licht? Waren dat ruimtes waar plek was voor creativiteit, met schilderijen en misschien zelfs schilderingen, waar interior design een trend was die niet gevolgd werd? Stonden er enorme boekenkasten, of juist heel veel planten? Wat het ook was; ga na op wat voor plek jij je thuisvoelt, en waar je dus thuis in wil komen. Dan heb je vaak al de sfeer die je zoekt te pakken. 

De universele dingetjes 

Er zijn een paar dingen die je in een ruimte, of het nu een woonkamer of een slaapkamer (of zelfs een krap ontvangsthalletje) is, kan introduceren om hem gegarandeerd huiselijke en warmer te laten aanvoelen. Allereerst werken foto’s en/of andere kunst vaak goed; zo personaliseer je een huis. Als er een schilderij of andere dingen aan de muren hangen die jij en je huisgenoten mooi vinden, straalt dat meteen een gevoel van eigenheid uit. Dit is van jullie. Ook iets wat specifiek voor in de woonkamer een goed idee is, is trouwens een gaskachel. Deze worden tegenwoordig amper nog voor warmte gebruikt (iedereen en z’n moeder heeft een Cv-ketel), maar écht voor de sfeer. Welke ruimte wordt nu niet huiselijker van een haardvuur, zou je denken. Ook doen kussens en dekens het altijd goed. Alles wat letterlijk warmte uitstraalt, eigenlijk. Maar het belangrijkste is dat je een ruimte van jou maakt. Dat maakt hem pas écht huiselijk. 

 

Kortom, huiselijkheid is subjectief, en jij bepaalt wanneer iets gezellig voelt. Dus, succes ermee, en welkom thuis!