Printer cartridges zijn een enorme kostenpost voor zowel particulieren als voor bedrijven. Het is helemaal vervelend om te ontdekken dat een nieuwe printer cartridge het helemaal niet doet. Je moet hem dan al vervangen voordat je hem hebt gebruikt en dat kost nog je nog meer geld. Een aantal handige tips om printer cartridges gelijk goed te gebruiken zodat je er heel lang plezier van kunt hebben.  

 

Wat zijn goede manieren om printer cartridges te bewaren?

Printer cartridges, zoals inktpatronen canon, zijn gevoelig voor invloeden van buitenaf. Bij invloeden kun je denken aan vochtigheid, licht en temperaturen. Bevinden de printer cartridges zich in een te hoge vochtigheidsgraad (hoger dan 80 procent) dan zal de elektrische lading veranderen. En dit zorgt voor slechte afdrukkwaliteit. Bewaar daarom altijd je cartridges op een droge plek. Daarnaast zijn de cartridges gevoelig voor licht. Wordt een printer cartridge blootgesteld aan te veel licht dan kan de kwaliteit van de cartridge slechter worden en vlekken veroorzaken op de print. Daarom nooit de cartridge plaatsen in directe zonlicht. Tot slot moet je printer cartridges bewaren onder een temperatuur van 40 graden. Bewaar je ze in een plek hoger dan deze temperatuur dan kan de tonerpoeder aan elkaar gaan kleven. Dit leidt dan weer tot drukfouten zoals vlekken en lekken. 

 

De inkt van een printer cartridge moet vloeibaar zijn

Om een printer cartridge, zoals de tn 241 toner set, goed te laten werken is het zaak dat de inkt vloeibaar is. Is de inkt van een cartridge te droog dan werkt de printkop waar de inkt langs stroomt niet goed. Heb je niet vloeibare inkt dan zal je de printkop beschadigen. En hoe droger de inkt is, hoe moeilijker het is om de printkop weer te laten werken. Je vindt een printkop in de printer of het zit op de printer cartridge zelf. Bevindt de printkop zich in de printer dan is het nog lastiger om het te repareren. Krijg je de printkop zelf niet los dan moet de hele printer gerepareerd of zelfs vervangen worden. Bevindt de printkop zich op de printer cartridge? Dan hoef je alleen de cartridge zelf te vervangen.

 

Hoe je schade voorkomt aan je printer cartridges

Neem printer cartridges nooit mee in het vliegtuig. Door de grote overgang van druk kunnen ze namelijk gaan lekken. Daarnaast moet je sowieso altijd heel voorzichtig omgaan met printer cartridges want ze zijn fragiel en kwetsbaar. Zelfs al is de verpakking nog zo stevig, als je de cartridge laat vallen kunnen de chips of de ink reservoirs kapot gaan. Gaat de chip kapot of wordt de chip vuil dan kan de printer de printer cartridge niet meer herkennen.