Ben je op dit moment in Nijmegen en heb je een auto nodig voor een verhuizing, afspraak of een reis? Dan is het huren van een auto voor jou de oplossing. Wanneer je je echter gaat oriënteren op het huren van een auto in deze mooie stad, kom je er al snel achter dat er ontzettend veel aanbieders zijn van huurauto’s en dat de tarieven voor autohuur soms erg hoog liggen. Gelukkig kan het goedkoper. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder voor de beste tips! 

 

  1. Doe goed onderzoek naar de verschillende aanbieders en hun tarieven

Allereerst is het belangrijk dat je je niet blind staart op de aanbieders die zich het dichtst bij jouw locatie bevinden. Er zijn namelijk erg veel autoverhuurders in de stad Nijmegen en de huurtarieven variëren enorm per aanbieder en type auto. Zorg er dan ook voor dat je de verschillende aanbieders onderzoekt en dat je deze goed met elkaar vergelijkt op het gebied van prijs, type auto en aangeboden diensten. Zo vind je gemakkelijk de beste partij voor autoverhuur Nijmegen.

  1. Houd rekening met extra kosten

Wanneer je kiest voor het auto huren voor een dag, betaal je niet alleen voor de huur van een auto, maar zitten er ook aanvullende kosten aan verbonden. Zo berekenen sommige verhuurders extra kosten wanneer je de auto een paar minuten later inlevert en vragen andere verhuurders een bijdrage per kilometer, wanneer je een specifieke minimale afstand hebt afgelegd. Een andere belangrijk aandachtspunt is het wel of niet voltanken van de auto, voordat je deze inlevert bij de verhurende partij. Sommige verhuurders berekenen namelijk op de achtergrond extra kosten wanneer zij de auto weer voor je moeten voltanken, waarbij je niet alleen de benzinekosten betaalt, maar ook voor de tijd die het verhuurbedrijf hieraan besteedt. Ga hier dan ook verstandig mee om! 

  1. Boek je auto op tijd 

Ga je een weekendje weg boeken? Dan kan het lonen om direct een auto te reserveren, zodat je dit niet tijdens het weekend zelf hoeft te doen. Vaak geldt dat hoe dichter je komt bij de datum waarop je de auto nodig hebt, hoe hoger het tarief voor de te huren auto. Door tijdig je auto te boeken of te reserveren, voorkom je dus onnodige kosten en houd je meer budget over voor andere belangrijke of leuke activiteiten.